Entry Follow Dash Tips Cerpen tazkirah

Friday, 19 July 2013

Bulan 7, Bulan Puasa


Hey , Assalamualaikum . seriously rindu lama tak menjengah kat sini. busy sangat . tambah-tambah bulan 7 nim bulan puasa, so vdah tak banyak masa nak mengadap lappy, kadang-kadang terbiar jer baby purple vdah kat atas meja study. mf ye lappy sayang. hee :)

macamana puasa kalian? still ok kan. Tahan nafsu makan, hati , mata dan so on lah . Puasa kan . Wajib tau. rukun islam kan . Alhamdulillah , hari ni dah masuk hari ke 8 kita puasa kan. Sape dah ponteng ? sila angkat kaki sekarang. kih-kih.. takpelah kaum hawa , itu uzur syarie. Allah syg kita kan.

takde lah vdah nak cakap banyak entry kali ini, vdah just nak cakap. vdah rindu sangat nak blogwalking, baca belog shbat belog sekalian. mf. vdah tak sempat nak buat entry baru, sbb vdah tak terkejar dengan nak buat esemen, nak pegi terawih, nak masak berbuka kat masjid . Bulan ini lah kita nak kutip pahala dan bulan ini bulan yang penuh keberkatan kan . so  vdah sibukkan diri untuk kerja-kerja yang elok , takut juga diri ni lalai , buat- kerja-kerja yang tak berpaedah kan. Allahurabbi..

"salah satu tanda bahwa Allah mulai berpaling dari seseorang hamba ialah 
tatkala sibuk dalam hal-hal yang tak penting baginya."

sini saja lah vdah menulis. IM SORY .
assalamualaikum .
-VA-


1 Comment:

Phat said...

selamat berpuasa