Entry Follow Dash Tips Cerpen tazkirah

Wednesday, 24 April 2013

Ingat, Ingat .. Lupa.



Pernah tak terjadi kat korang semua.. Ingat, ingat, lupa..Contoh la kan . 

1-Korang ade  something yang korang nak cakap n then bila ade potong uolls cakap , korang pom jadi lupa then terus loadingg lama . pastu die mcm ingt apa nak cakap tapi ayat die dh jadi tunggang langgang dah bila nak out kan kata2 tu balik..

2- Bila dah menghafal , korang punya la hafal, hafal apa yang korang baca tu , pastu , korang tinggal lah beberapa hari tak continue ar , contoh lah ayat quran yang korang dah hafal , banyak da hafal .. tiba-tiba lose sbb tinggal lma kan . ulang-ulang, macam betul baca tapi salah rupanya . Jadi termasuk ayat lain pulak di baca.. Pernah tak ..Dia jd ingat,ingat ,lupa . Lupa lah tu ..*toing-toing

3-  Situasi ketiga , Bila uolss g kedai , lupa nak bawak list . Then uolss ambik jer barang yang korang rase korang ingat la kat list yang korang tulis tu , Tiba-tiba , mcm ada lagi jer benda yang tak cukup,
 Tinggg( korang fikir la ) ,emmh ade lagi yang tertinggal nim . Pahtu korang ambik jer yang korang rasa mcm betul jer yang korang tulis dlm list tu, die mcm dekat-dekat la brg yang korang nak beli tu , rupanya salah doee..Ikut ambik jer barang tu sbbnye ingat-ingat ,lupa...



Pernah tak situasi camgini terjadi kat korang . Mesti pernah kan . Biasalah tu lupa sikit-sikit. Vdah pompernah tapi kalau lupa dah tahap teruk nak gaban baik pi jumpa doktor pakar kesihatan..

Ok . Assalamualaikum.


1 Comment:

syaewewwie abdull said...

jom komen entry sya :) sya masuk contest komen terbanyak ..

http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html